| home | info | nieuwsfoto's | zoeken | registreren | inloggen | contact
Fotopersbureau TiedLight; recente foto's
Nieuwslink (actuele lijst tijdelijk zichtbaar zonder registratie)
Info / Bestellen   (Fax 074 2915126)


Archiefpagina 002; items die direct of indirect in relatie staan tot het nieuws

(Ontvang de Nieuwslinkbrief met info over actuele onderwerpen)


Ziekenhuis Bethesda klaagt CZ aan
6-10-2010: Het ziekenhuis in Hoogeveen wil middels een kort geding zorgverzekeraar CZ tot rectificatie dwingen. Het ziekenhuis zegt door CZ beschouwd te worden als een ziekenhuis dat onvoldoende borstoperaties uitvoert om voldoende ervaring te hebben.
Foto: Y40713  
 
ziekenhuis Bethesda
Heftige pleidooien CDA-congres
2-10-2010: Verschillende prominente CDA-ers hebben geprobeerd de leden bij het CDA-congres in Arnhem van hun gelijk te overtuigen. Demissionair CDA-minister Ab Klink, Frans Andriessen, Wim van de Camp, Jaap de Hoop Scheffer, Elco Brinkman, Willem Aantjes, Gerd Leers en andere bekende CDA-ers waren verdeeld in hun opvatting om het CDA deel te laten nemen aan een kabinet Rutte-Verhagen met gedoogsteun van de PVV. De vaak emotionele stellingnames van de vele sprekers tijdens het congres, waren voor het CDA ongekend en lieten zien dat de kloof tussen voor- en tegenstanders groot was. Voor de tegenstanders was samenwerking met de PVV niet acceptabel. Ruim tweederde van de congresleden koos uiteindelijk vóór deelname aan het Kabinet Rutte-Verhagen.
Foto: Y40712  
 
Jaap de Hoop Scheffer
Ikea op winst
1-10-2010: Ikea Group heeft bekend gemaakt dat de nettowinst in het afgelopen fiscale jaar is gestegen met 11,3%. Deze winst, 2,5 miljard euro, is opnieuw geïnvesteerd in woonwarenhuizen, fabrieken etc.. (Bron: Ikea)
Foto: Y40711  
 
Ikea
Brand in Molukse kerken
27-9-2010: In de nacht van 26 op 27 september heeft in twee Molukse kerken brand gewoed die in beide kerken kerken tot grote schade heeft geleid. Daarnaast is er in Assen bij een Molukse kerk een poging tot brandstichting gedaan. Het is niet bekend wie de daders zijn en ook is niet bekend of er een verband bestaat. Op de foto de kerk van Bunga Tandjung in Nijverdal. De brand heeft de hele koepel in de as gelegd.
Foto: Y40530  
 
Bunga Tandjung
Corus voortaan Tata Steel
27-9-2010: Corus gaat voortaan verder onder de naam Tata Steel. Hiermee hoopt het bedrijf een grotere naamsbekendheid te verwerven.
Foto: Y40529  
 
Tata Steel
Siemens verder met DiGiD
23-9-2010: Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft Siemens en Digidentity de opdracht gegeven om DigiD in de komende vier jaar verder te ontwikkelen. Het authenticatiesysteem krijgt nieuwe functies waardoor burgers meer zaken op een betrouwbare wijze met de overheid kunnen regelen.
Foto: Y40528  
 
Siemens
Michael en de schoonheid
18-9-2010: Het Enschedese museum TwentseWelle start op 1 oktober een expositie met de titel "Beter dan God, het dilemma van maakbare schoonheid". Om hiervoor de aandacht van het publiek te trekken is er voor het museum een groot beeld van Michael Jackson geplaatst. Als onderdeel van de tentoonstelling wordt onder meer een computerbewerking getoond waarop te zien is hoe de zanger er zou hebben uitgezien als hij zonder cosmetische ingrepen oud zou zijn geworden. Het is niet de eerste keer dat het museum de aandacht trekt met een groot beeld voor de deur. Enige tijd geleden werd een groot beeld van Lenin geplaatst. Het beeld van de communistische dictator vroeg de aandacht voor een expositie over de DDR. De expostie over de maakbare schoonheid wordt geopend door Marijke Helwegen.
Foto: Y40427  
 
TwentseWelle
Weduwe generaal Spoor verontwaardigd
14-9-2010: Mevrouw M. Spoor, weduwe van generaal S.H. Spoor, is boos op Museum Bronbeek. Ze vindt dat het museum, met haar recent geopende tentoonstelling niet voldoende recht doet aan de duizenden omgekomen soldaten die door de regering en het parlement, na de val van Japan, naar Nederlands-Indië waren gestuurd. Deze soldaten dienden onder generaal Spoor die voor zijn werk benoemd werd tot Commandeur Militaire Willems-orde. Mevrouw Spoor heeft een aantal jaren geleden een borstbeeld van haar man aan museum Bronbeek geschonken. Dit borstbeeld is niet te zien in de tentoonstelling en staat in het depot van het museum. Op de foto eenzelfde borstbeeld als die mevrouw Spoor aan Museum Bronbeek gaf.
Foto: Y40305  
 
generaal Spoor
Feest tegen schulden.
11-9-2010: De Achterhoekse Paardedagen in Zelhem hebben dit jaar te weinig geld opgebracht om alle kosten er van te kunnen betalen. Om die reden organiseren de Vrienden van de Paardedagen in oktober een feest om geld te genereren waarmee de schuldeisers tegemoet kunnen worden getreden.
Foto: Y40303  
 
achterhoekse paardendagen
Zand- en Grindbedrijf in gelijk gesteld.
10-9-2010: Zand- en grindbedrijf Dekker Van de Kamp is door de Raad van State (RvS) in het gelijk gesteld. Het bedrijf kan nu schade claimen bij het Rijk en de gemeente Neder-Betuwe omdat het niet over de informatie kon beschikken waarmee onnodige kosten konden worden voorkomen. Dekker mocht zich niet vestigen op een gewenste locatie in IJzendoorn.
Foto: Y40302  
 
zandwinning
HEMA in de aanbieding.
9-9-2010: Lion Capital, al drie jaar de eigenaar van de HEMA, wil het bedrijf verkopen. De HEMA heeft vijfhonderd vestigingen in Nerderland, België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.
Foto: Y40304  
 
Hema
Terug naar Toen
4-9-2010: De Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM) hield in het weekend het traditionele stoomtreinenfestival Terug naar Toen. Ongeveer 10 kolossale stoomtreinen reden tussen Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Eerbeek en Dieren. De goederen- en reizigerstreinen maken deel uit van het rijdend spoorwegmuseum van de VSM. Naast de historische treinen waren er o.a. ook oude vrachtauto's, bussen en stoomwalsen te bewonderen.
Foto: Y40300  
 
stoomtreinFoto: Y40301
 
terug naar toen
Overstroming Dinkel
28-08-2010: De Dinkel is door de heftige regenval van vrijdag buiten haar oevers getreden.

Meer foto's

Foto: Y40024   
Overstroming Dinkel
Theatercorso Sint Jansklooster
20-08-2010: Op 20 augustus vond in Sint Jansklooster weer het jaarlijkse dahliacorso plaats. Wagen "De Jacht" van de groep Olympia behaalde de eerste prijs. Het bloemencorso trok veel bezoekers waarin , naast de pracht van de vele wagens, het mooie weer een rol zal heben gespeeld.

Meer foto's

Foto: Y40018   
Bloemencorso Sint Jansklooster
Late aardappeloogst
20-8-2010: Door de weersomstandigheden van de afgelopen maanden worden de aardappels dit jaar later geoogst dan gebruikelijk. Het lijkt er op dat de aardappels dit jaar kleiner zullen zijn en minder zetmaal bevatten.
Foto: Y40012  
 
aardappelveld
Herdenking capitulatie Japan
15-8-2010: In Den Haag vindt vandaag bij het Indië Monument de jaarlijkse herdenking plaats van de capitulatie van Japan. De Nederlandse slachtoffers van de Japanse bezetting van vmg. Nederlands-Indië worden hierbij herdacht.
Foto: X0004  (354 x 239 mm - 300dpi)
 
Indië Monument
Nederlands laboratorium vecht tegen de superbacterie
14-8-2010: Het Laboratorium Microbiologie Twente Achterhoek (Labmicta), gevestigd in Enschede, gaat in Nederland een belangrijke bijdrage leveren aan de strijd tegen de superbacterie. Er zijn meer foto's beschikbaar. Meer informatie: De Twentsche Courant Tubantia

Foto: Y70320   
superbacterie
Amateurs ontdekken neutronenster
13-8-2010: Met gewone huiscomputers hebben drie amateurwetenschappers een tot nu onbekende neutronenster ontdekt. De vrijwilligers hebben de signalen opgevangen in Amerika en Duitsland en Astron heeft met de radiotelescoop in Westerbork kunnen bepalen waar de ster precies staat. De ster heeft de naam PSR J2007+2722 gekregen. Meer foto's beschikbaar. Bron: Astron

Foto: Y71229   
astron radiotelescoop
Paracetamol
10-8-2010: Op de grens tussen Nederland en Duitsland wordt flink reclame gemaakt voor paracetamol sinds de pijnstiller in Duitsland niet meer te verkrijgen is zonder recept. Apothekersorganisatie KNMP heeft geadviseerd om ook de vrije verkoop van paracetamol in Nederland te beperken omdat er erg veel mensen voor een paracetamolvergiftiging behandeld moeten worden. Verkeerd gebruik kan leiden tot grote gezondheidsproblemen.

Foto: Y71913   
Paracetamol toerisme
Belangrijk contract Grontmij
10-8-2010: Grontmij sluit een belangrijk contract met United Utilities. De overeenkomst heeft betrekking op de waterhuishouding in Groot-Brittannië en naar verwachting gaat het Grontmij in de komende vijf jaar tussen de 17,5 en 24 miljoen euro opleveren.

Foto: Y55224   
Grontmij
Meer winst voor Arcadis
5-8-2010: Advies- en ingenieursonderneming Arcadis heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt dan verwacht werd. In dit kwartaal lag de winst 8% hoger dan in het eertste kwartaal. Ook de omzet steeg in het tweede kwartaal. Er zijn meer foto's beschikbaar.

Foto: Y74119   
Arcadis
Standbeeld Albert Mol onthuld
31-7-2010: In het Gelderse Laren is zaterdagmiddag bij restaurant 't Langenebaergh een standbeeld van Albert Mol onthuld. Burgemeester Spekreijse heeft zijn vakantie onderbroken om het beeld te onthullen. Albert Mol heeft 38 jaar in Laren gewoond. Op de foto de burgemeester die samen met kunstenaar Anton ter Braak het glas heft op de plaatsing van het standbeeld. Er zijn meer foto's beschikbaar.

Foto: Y60222   
Standbeeld Albert Mol
Trein door stootblokken
26-7-2010: Op 25 juli is een onderhoudstrein dwars door de stootblokken bij het station in Stavoren gereden. De trein schoot daarna dwars door een grote winkel in sportartikelen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de gang van zaken.

Meer foto's

Foto: Y28011   
trein stavoren
Strukton naar Oranjewoud
23-7-2010: Oranjewoud heeft Strukton overgenomen zo heeft de NS bekend gemaakt. De overname zal, zoals het er nu naar uitziet, niet nadelig zijn voor de werkgelegenheid bij beide bedrijven.

Foto: Y52101   
Strukton
Roze Maandag in Tilburg
19-7-2010: Net als vorig jaar brachten zo'n 300.000 mensen tijdens de Roze Maandag een bezoek aan de Tilburgse kermis.   Meer foto's

Foto: Y28000   
roze maandag
Zwarte Cross Lichtenvoorde
16-7-2010: De Zwarte Cross is weer begonnen. Het bekende evenement in de Achterhoek trekt steeds meer mensen die willen genieten van de stunts, de cross, de kermis, de sfeer en natuurlijk ... het bier.     Meer foto's

Foto: Y25506   
zwarte cross
Storm in Oost-Nederland
12-7-2010: Op verschillende plaatsen in het zuiden en oosten van Nederland heeft het behoorlijk gestormd. De onderstaande foto is genomen in Hengelo.     Meer foto's

Foto: Y40100   
Stormschade
Monument Dokkum
9-7-2010: De watertoren van Dokkum is Rijksmonument geworden.

Foto: Y37729   
Watertoren Dokkum
Brandgevaar
9-7-2010: De aanhoudende droogte in Nederland maakt het gevaar op brand steeds groter. Voor verschillende delen in het land is "Code Rood" van toepassing. Met deze classificering wordt tot uitdrukking gebracht hoe groot het gevaar op brand is.

Foto: Y37721   
Brandgevaar
Ontslagen bij Organon in Oss
8-7-2010: Bij Organon in Oss zullen waarschijnlijk zo'n 2200 van de 4500 banen verdwijnen. Merck, het Amerikaanse bedrijf dat Organon in het verleden overnam, ziet geen andere mogelijkheden meer. Er zijn meerdere foto's beschikbaar.

Foto: Y21005   
organon
Samenwerking moet hennepteelt bestrijden
7-7-2010: Om de teelt van hennep te bestrijden gaat de politie, bij wijze van proef, samenwerken met verzekerings- en energiebedrijven. Er zijn meerdere foto's beschikbaar.

Foto: Y45732   
Hennep
Provincie Overijssel schoolt gebruikers AED's
7-7-2010: Overijssel stelt geld ter beschikking om mensen leren om te gaan met de defibrillators die op allerlei openbare plekken zijn geplaatst. Er zijn meerdere foto's beschikbaar.

Foto: Y45732   
Aed
Blauwe Stad haalt doelstelling niet
1-7-2010: Het project Blauwe Stad is niet het succes geworden waarop gehoopt was. De Noordelijke Rekenkamer bericht dat er sinds de start van het project in 2004, er nog geen 200 van de 1500 kavels zijn verkocht. Er zijn meerdere foto's beschikbaar.

Foto: Y44253   
Blauwe Stad
Sligro neemt Sanders over
1-7-2010: Sligro neemt de 22 supermarkten van Sanders Supermarkt over.

Foto: Y12634   
Sanders
Massagraf paarden in Borgharen
1-7-2010: Bij archeologische opgravingen in Borgharen is een groot paardengraf gevonden. Er zijn ruim vijftig skeletten gevonden van paarden die daar in de 16e of 17e eeuw zijn begraven. De archeologen denken dat de paarden zijn omgekomen bij een veldslag in de Tachtigjarige Oorlog of bij een veldslag ten tijde van het Beleg van Maastricht. Sommige paarden dragen nog hoefijzers. Er zijn meer foto's beschikbaar.

Foto: Y18531   
paardengraf borgharenFoto: Y18532
 
archeologisch terrein Borgharen
Tekort containers
1-7-2010: Door de wereldwijde groei van het zeetransport is er een tekort aan containers ontstaan.

Foto: Y12633   
containers
NMa bepaalt tarieven gastransport
29-6-2010: De minister van Economische Zaken dient zich niet te mengen in het vaststellen van tarieven voor gastransport. Het bepalen van de tarieven wordt uitsluitend gedaan door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Dit heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) uitgesproken nadat door verschillende partijen beroep tegen de rol van de minister was aangetekend. In het verleden heeft de minister zich bemoeit met de prijsregulering omdat de verschillende partijen niet binnen redelijke termijn tot afspraken zouden zijn gekomen.

Foto: Y18844   
Gastransport
Menzis weer gezond
29-6-2010: Zorgverzekeraar Menzis maakt weer winst. Sinds 2006 had de verzekeraar geen winst meer gemaakt.

Foto: Y22932   
Menzis
Open dag Zoneiland Almere
26-6-2010: In Almere gaf Nuon vandaag het publiek de mogelijkheid het onlangs geopende zoneiland te bezichtigen. Op het eiland staan 520 zonnecollectoren opgesteld die met elkaar zo'n 10% van de elektriciteit gaan leveren voor de wijk Noorderplassen West. Het Zoneiland is één van de vier grootste zonne-energieprojecten ter wereld.

Foto: Y18531   
zoneiland almereFoto: Y18532
 
Zoneiland Almere
Klokkenluidersregeling bij Windesheim
24-6-2010: De Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle stelt een klokkenluidersregeling in met het doel fraude in de toekomst te voorkomen. De onderwijsinstelling kwam onlangs in het nieuws door een tip over grootschalige fraude door een directeur die grote sommen geld naar eigen rekeningen zou hebben overgemaakt. De directeur die verdacht wordt van verduistering, is inmiddels ontslagen.

Foto: Y19989   
Christelijke Hogeschool Windesheim
Nederlandse energiewetten strijdig met Europees recht
22-6-2010: Drie energiebedrijven, Essent, Eneco en Delta, hebben een procedure aangespannen tegen de Nederlandse staat omdat die hen dwong hun netwerkbedrijf af te splitsen. Het Gerechtshof 's-Gravenhage heeft vandaag bepaald dat bepalingen in deze wetten strijdig zijn met het Europees recht.

Foto: Y29149   
essent
FrieslandCampina ontevreden
19-6-2010: Zuivelconcern FrieslandCampina wil meer winst maken op melk. Staat het bedrijf nu nog op de vierde plaats in Noordwest-Europa, binnen tien jaar moet dat de derde plaats zijn. Daarvoor wil de coöperatie effectiever gebruik maken van de mogelijkheden die melk als product in zich heeft. Innovaties moeten leiden tot een breder aanbod van zuivelproducten.

Foto: Y39246   
frieslandcampina
Omzet bouw neemt af
17-6-2010: De omzet in de bouw lag in april 11% lager dan een jaar geleden. In alle branches van de bouw daalde de omzet maar de daling bij de projectontwikkelaars was het grootst namelijk 40%. Meer foto's beschikbaar.

Foto: Y37283   
nieuwbouwwoningen
Grootste radiotelescoop geöpend
11-6-2010: Zaterdag is bij Buinen de grootste radiotelescoop ter wereld geöpend. Het project met de naam Lofar omvat een netwerk van duizenden antennes die met elkaar honderd maal gevoeliger zijn dan bestaande telescopen. Het netwerk wordt nog uitgebreid met antennestations in het buitenland. Er wordt gehoopt dat Lofar informatie zal leveren over het begin van het Heelal. Koningin Beatrix heeft de opening verricht. Meer foto's offline.

Foto: Y41188   
lofar radiotelescoop
Eikenprocessierups in opmars
11-6-2010: De eikenprocessierups heeft zich in ongeveer 20 jaar tijd verspreid over een groot deel van het land. De rups is waargenomen in Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. Er zijn inmiddels meldingen waaruit blijkt dat de rups nu ook buiten deze provincies zijn opmars maakt. De beestjes, die in groepen leven, gaan achter elkaar, als in een processie, op zoek naar voedsel. Op de foto een rupsennest zoals we die in deze tijd van het jaar tegen kunnen komen. Meer foto's offline.

Foto: Y35922   
nest eikenprocessierups
Straf voormalig lid RAF voor Nederland niet verjaard
6-6-2010: De Hoge Raad heeft op 4 juni verklaard dat de straf voor Folkerts, voormalig lid van de Rote Armee Fraktion, welke op 22 september 1977 een Nederlandse politieagent doodschoot en een andere verwondde, niet is verjaard. De man was tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld maar is al snel uitgeleverd aan Duitsland. In Duitsland werd hij in 2000 vrijgelaten na een door een Duitse rechter opgelegde gevangenisstraf. De Hoge Raad oordeelt nu dat de verjaringstermijn tijdens de Duitse gevangenschap niet doorliep. Door de uitspraak van de Hoge Raad kan ons land Duitsland verzoeken de Nederlandse straf ten uitvoer te leggen. Op de foto staat de tegel die de plaats in Utrecht markeert waar de politieagent werd vermoord.

Foto: Y72100   
Vermoorde politieagent Kranenburg
Therme Kasseienomloop Exloo
6-6-2010: De wielerklassier is gewonnen door Sier-Jan de Han uit Dokkum. Bij de vrouwen zette Regina Bruins uit Leiderdorp de snelste tijd neer.

Foto: Y50011   
Therme Kasseienomloop
Oranjekoorts in Nederland
5-6-2010: In de aanloop naar de WK voetbal in Zuid-Afrika, kleurt Nederland langzaam oranje. De WK start 0p 11 juni en duurt tot 11 juli.     Meer foto's

Foto: Y34012   
Oranjekoorts
DSB-stadion failliet
4-6-2010: Rb Alkmaar - De rechtbank Alkmaar heeft op 3 juni om 12.00 uur het faillissement uitgesproken van DSB Stadion B.V., handelsnaam AZ Vastgoed. Het faillissement werd uitgesproken op eigen verzoek (eigen aangifte). De aangestelde curator is mr. drs. J.M.L. Groenewegen, advocaat te Amsterdam. De rechtbank Amsterdam is belast met de afhandeling van het faillissement.
Bron: © Nederlands Juridisch Dagblad

Foto: Y34006   
dsb-stadion
Aanscherping normen asbest
3-6-2010: De Gezondheidsraad wil dat er een bijstelling komt van de normen voor blootstelling aan asbest. Uit nieuw onderzoek is gebleken dat asbest veel gevaarlijk is dan men tot nu toe dacht. Op plaatsen waar mensen werken zou de grens vijf tot twintig maal lager moet liggen.

Foto: Y27009   
asbest
Nationale Straatspeeldag.
2-6-2010: In veel steden en plaatsen zijn vandaag wegen en pleinen afgezet om kinderen ongestoord te kunnen laten spelen.     Meer foto's

Foto: Y27006   
Nationale straatspeeldag
Blauwe bessen en aardbeien gezond
29-5-2010: Blauwe bessen en aardbeien bevatten kleurstoffen die een rol spelen in de bescherming tegen ongezonde stoffen. Aardbeiden lijken daarnaast succesvol te zijn in de bestrijding van onder meer hart- en vaatziekten. Dit is de uitkomst van onderzoek door de universiteiten van Wageningen en Maastricht.    

Foto: Y19093   
Blauwe bes
Internationaal Folkloristisch Festival
24-5-2010: Op Tweede Pinksterdag werd in Diepenveen het achtste Internationaal Folklorisch Festival gehouden. Op vijf verschillende podia traden groepen uit verschillende Europese landen op.     Meer foto's

Foto: 44426   
Internationaal Folkloristisch Festival
Achterhoekse Paardedagen
22-5-2010: In het Gelderse Zelhem vinden, na een pauze van een jaar, weer de Achterhoekse Paardedagen plaats. Het is het grootste buitenpaardensportevenement van Nederland.    Meer foto's

Foto: 46331
 
achterhoekse paardedagen
Aantal rechtszaken verdubbeld
20-5-2010: Het aantal rechtszaken in Nederland is in 10 jaar tijd verdubbeld. Dit staat in het Jaarverslag van de Rechtspraak dat op 20 mei is gepubliceerd. Er wordt een verband gesignaeerd tussen groei van het aantal rechtszaken en economische teruggang.

Foto: 47911
 
vrouwe justitia
CPB berekent verkiezingsprogramma's
19-5-2010: Het Centraal Planbureau (CPB) heeft verschillende verkiezingsprogramma's geanalyseerd en publiceert vandaag de resultaten.

Foto: 14223
 
cpb
Arnhemse drugsboot vertrekt
18-5-2010: Vandaag vertrekt de Anhemse drugsboot "De Boei" naar Dordrecht. Het markante schip heeft jarenlang aan de Rijnkade gelegen en heeft daar een belangrijke rol gehad in de opvang van verslaafden.

Foto: 22185
 
drugsboot de boei
Monument Johan van Oldenbarnevelt
15-5-2010: Op 13 mei, is in Amersfoort, door burgemeester Albertiene van Vliet-Kuiper, het monument onthuld voor Johan van Oldenbarnevelt. De staatsman heeft in Amersfoort gewoond en gestudeerd. Johan van Oldenbarnevelt is in 1619 ter dood gebracht. De onthulling vond plaats op zijn sterfdag.

Foto: 47392
 
Johan van Oldenbarnevelt
Herdenking Vuurwerkramp
13-5-2010: In Enschede is de vuurwerkramp van 13 mei 2000 herdacht. Op de plaats van de ramp, bij het monument "Het verdwenen huis tussen hemel en aarde" sprak burgemeester Den Oudsten de nabestaanden en andere aanwezigen toe. Ex-burgemeester Mans en ex-premier Wim Kok waren bij de herdenking aanwezig. Een leerling van het Stedelijk Lyceum Kottenpark droeg een gedicht van Willem Wilmink voor. Nadat in Enschede de kerkklokken hadden geluid op het tijdstip waarop tien jaar geleden de ramp plaatsvond, werden de namen van de overledenen voorgelezen.

Foto: 27119
 
Herdenking vuurwerkrampFoto: 27125
 
Herdenking vuurwerkrampFoto: 27126
 
Herdenking vuurwerkramp
Nominatie plastic recyclingsbedrijf
6-5-2010: Het bedrijf Gampet uit Ulft is als producent van o.a. de klimaatpositieve lichtmasten, die vorige week in Deventer zijn geplaatst, genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Deze prijs is ingesteld door de Rabobank en is bedoeld voor duurzame vernieuwingen ten gunste van mens en milieu

Foto: 29338
 
Kunststof Recycling
Vast tarief elektriciteit goedkoper
6-5-2010, Energievergelijker Gaslicht.com heeft berekend dat consumenten voordeliger uit zijn wanneer zij de prijs voor de stroom voor één jaar vastzetten.

Foto: 19966
 
Elektriciteit
Dodenherdenking kamp Westerbork
4-5-2010: Op 4 mei zijn op kamp Westerbork in Hooghalen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Volgens de traditie zette de radiosterrenwacht (Astron) tijdens de stille tocht de radiotelescopen in de "rouwstand".

Foto: 38921
 
Kamp WesterborkFoto: 17744
 
radiotelescoop rouwstand

Actuele pagina

Info / Bestellen   (Fax 074 2915126)

© Alle rechten voorbehouden / All Rights Reserved 2008 TiedLight ®
    Hengelo


 

 

 

 

 
Uw nieuwstip voor TiedLight


Uw foto-opdracht voor TiedLight


Afdruk bestellen