| home | info | nieuwsfoto's | zoeken | registreren | inloggen | contact
Fotopersbureau TiedLight; recente foto's
Nieuwslink (actuele lijst tijdelijk zichtbaar zonder registratie)
Info / Bestellen   (Fax 074 2915126)


Archiefpagina 003; items die direct of indirect in relatie staan tot het nieuws

(Ontvang de Nieuwslinkbrief met info over actuele onderwerpen)


Onthulling monument Willem Wilmink
Ootmarsum 27-8-2011: Op de Kuiperberg bij Ootmarsum is vanmiddag een monument voor Willem Wilmink onthuld. Het initiatief voor het monument kwam van Heemkunde Ootmarsum. Kunstenares Desirée Groot Koerkamp heeft het monument gemaakt. Willem Wilmink heeft in de nabijheid van de Kuiperberg gewoond. Het monument werd onthuld door mevrouw Wilmink in aanwezigheid van Hester Maij, gedeputeerde van de Provincie Overijssel. Op de foto een detail van het monument.
Meer foto's

Foto: y91448
 
Monument Willem Wilmink
Fotografica Doesburg
Doesburg 21-8-2011: Doesburg stond vandaag voor de 17e keer in het teken van fotografie. Eens per jaar wordt hier namelijk de Fotografica georganiseerd. Op deze markt in de open lucht is van alles te vinden op het gebied van fotografie. De markt is een must voor verzamelaars van oude camera's, foto's, onderdelen en hulpmiddelen.

Foto: Y91444   
fotografica doesburgFoto: Y91443
 
Fotografica
Protest tegen vaste ritprijzen
16-8-2011 De kermisvakbond Bovak keert zich tegen de lage vaste ritprijzen voor kermisexploitanten. Het gaat daarbij vooral om attracties voor kinderen. De vakbond vindt dat gemeenten uitsluitend oog hebben voor de belangen van de consument en niet voor die van de ondernemers.
Foto: Y91442  
 
Rupsbaan
Geen recordpoging Ballonfiësta
11-8-2011 Barneveld: De poging om de langste nachtvaart met een ballon te maken, is niet doorgezet. De weersomstandigheden waren zodanig dat van de poging is afgezien. Omdat het later op de avond ophield met regenen, zijn er nog wel een heleboel ballonnen opgestegen voor een korte vaart.
Foto: Y91441  
 
Ballonfiesta Barneveld
Fokker schond handelsembargo
6-8-2011 : Fokker Services heeft het handelsembargo tegen Iran geschonden. Het bedrijf heeft dit zelf gemeld. De schending kan een aanzienlijke boete tot gevolg hebben.
Foto: Y91440  
 
Fokker
Storing bij Wegener
5-8-2010 : Door een technische storing hebben de lezers van zeven grote regionale kranten die door Wegener worden uitgegeven, hun krant deze ochtend niet ontvangen. De verwachting is dat het probleem vandaag nog wordt opgelost.
Foto: Y40714  
 
Wegener
Nederland weinig vrije dagen
2-8-2010 : Nederlandse werknemers hebben maar weinig vrije dagen vergeleken met met andere landen in de Europese Unie. Met feestdagen meegeteld komt Nederland op 30 dagen en dat is zelfs onder het gemiddelde. Denemarken en Duitsland staan bovenaan met 40 dagen. Nederland heeft met vijf het laagste aantal feestdagen, Spanje het meest namelijk 14 feestdagen. Bron: Eurofund
Foto: Y91439  
 
Camping
TenCate presteert goed
2-8-2011 Almelo: De producent van technisch textiel heeft de eerste helft van dit jaar goed gepresteerd. Zowel de nettowinst als de omzet stegen flink.

Foto: Y91438   
TenCate
Vierdaagse Nijmegen
22-7-2011 Nijmegen: De wandelvierdaagse is weer voorbij. In totaal hebben ruim 38.000 mensen meegedaan aan de tocht. De stemming was goed ondanks het ietwat tegenvallende weer. Er waren dit jaar weinig uitvallers.
Meer foto's

Foto: y91426
 
Vierdaagse Nijmegen
Recherche begint met onderzoek brand zendmast
Hoogersmilde 19-7-2011: De recherche start met een onderzoek naar de brand in de zendmast in Hoogersmilde. Door de brand stortte een deel van de mast in waardoor veel mensen dagenlang geen televisie meer konden kijken.

Foto: Y91403   
zendmast HoogersmildeFoto: Y91404
 
Televisiemast Hoogersmilde
Dak FC Twente-stadion stort in
7-7-2011 Enschede: Een deel van het in aanbouw zijnde nieuwe dak van het FC Twente-stadion is ingestort. Daarbij is zeker één dode gevallen. Burgemeester den Oudsten heeft bekend gemaakt dat er 14 mensen bekneld zijn geraakt. De Grolsch Veste, zoals het stadion heet, wordt uitgebreid om meer bezoekers te kunnen ontvangen.
Meer foto's

Foto: y91393
 
instorting FC Twente-stadion
FNV-leden ontevreden
24-6-2011: Uit onderzoek van het televisieprogramma Een Vandaag komt naar voren dat een grote meederheid van de FNV-leden tegen het pensioenakkoord is dat Agnes Jongerius met de werkgevers en ministers heeft afgesloten.

Foto: Y91391   
AOW
Het Grootste Staatsbezoek Aller Tijden
18-6-2011 Baarn: In Baarn vond zaterdag het grootste staatsbezoek aller tijden plaats. Maar liefst tachtig vorsten en vorstinnen hebben zaterdag hun agenda vrij gemaakt om een bezoek te brengen aan de tien voorname vrouwen die ooit op paleis Soestdijk gewoond hebben. Het koninklijke gezelschap trok in een vijftig koetsen tellende optocht naar het paleis nadat ze met een historische trein in Baarn waren aan gekomen. Later in de middag volgde er een presentatie van de genodigden bij het Gemeentehuis in Baarn. Het eerdere bezoek in 2008 was blijkbaar zo in de smaak gevallen dat er dit jaar nog meer koninklijke gasten naar Baarn waren gekomen.
De kleding voor deze zeer groots opgezette historische kostuumshow is gemaakt door Louis Scheffer en Else Gerritsen met hulp van een aantal vrijwilligers. De kleding is vrijwel geheel historisch verantwoord nagemaakt aan de hand van bijvoorbeeld schilderijen. De tot in de puntjes verzorgde kostuumshow werd georganiseerd door de Stichting Oud-Oranje en werd mogelijk gemaakt door verschillende sponsors.
Meer foto's

Foto: Y91356   
Koning Hendrik VIII
Hefbrug valt neer
9-6-2011 Waddinxveen: Net nadat een schip gepasseerd was, is het wegdeel van de klassieke hefbrug bij Waddinxveen bijna 30 meter omlaag gevallen. Er zijn geen ongelukken gebeurd.

Foto: Y91334   
hefbrug waddinxveen
SS Rotterdam in de verkoop
6-6-2011 Rotterdam: Wooncoöperatie Woonbron wil af van de SS Rotterdam. Het gerenoveerde schip brengt te weinig geld in het laatje. De coöperatie heeft in het verleden een enorm bedrag geïnvesteerd in het schip. Er was zware kritiek op de verantwoordelijke minister. Deze zou niet voldoende hebben ingegrepen. De economische waarde van het schip ligt nu ver onder de kosten die voor de renovatie zijn betaald.

Foto: Y91334   
ss Rotterdam
Brandweer blust brand natuurgebied Aamsveen
4-6-2011 Enschede: De brand in het natuurgebied brak gisteren uit en werd geblust door meerdere peletons uit verschillende regio's. Omdat de brand vandaag nog nasmeulde is er de hele dag geblust. Ondergrondse brandhaarden bleven continu een bedreiging, maar steeds als het vuur weer oplaaide, werd het weer snel gedoofd.

Foto: Y91329   
brand aamsveen


Foto: y91333
 
brand aamsveenFoto: y91330
 
heidebrand
RIVM roept organisaties bij elkaar
4-6-2011: Maandag zal het RIVM het zogenaamde Outbreak Management Team (OMT) bij elkaar roepen. Deskundigen gaan dan met elkaar bespreken op welke wijze ziekenhuizen dienen om te gaan met de verspreiding van de EHEC-bacterie.

Foto: Y91331   
rivm e-hec
Meer foute vragen bij examens
1-6-2011: Nu de examens achter de rug zijn is door het LAKS bekendgemaakt dat er dit jaar een recordaantal fouten in de examens zat.     Meer foto's

Foto: Y12005   
examens
Mais onder speciaal folie
20-5-2011: De nieuwe zaaimethode waarbij maiszaad wordt gezaaid onder folie, begint steeds meer aan te slaan. Nadat er vorig jaar in Friesland met deze methode is geëxperimenteerd, zijn er nu ook landbouwers in de Achterhoek die deze methode toepassen. Het vocht kan onder de folie nauwelijks verdampen en de temperatuur onder de folie is relatief hoog. Onder deze omstandigheden ontkiemt het zaad snel en de plantjes bereiken in weinig tijd al een behoorlijke grootte. Een belangrijk voordeel voor de landbouwers is dat er door deze methode al veel eerder gezaaid kan worden. De folie is biologisch afbreekbaar.

Foto: Y91332   
mais onder folie
Langste waslijn van Nederland
20-5-2011: In Oud-Ootmarsum staat momenteel de langste waslijn van Nederland. Een textielreinigingsbedrijf uit de regio heeft naar aanleiding van haar 125-jarig jubileum een ruim 1500 meter lange waslijn opgesteld. Het bedrijf heeft samen met zo'n dertig vrijwilligers 2000 stuks wasgoed opgehangen.

Foto: Y91328   
langste waslijn
Stroomstoring Hengelo's ziekenhuis
8-5-2011: De Intensive Care en de afdeling Spoedeisende Hulp van het Hengelose ziekenhuis (ZGT) hebben zondag te kampen gehad met een stroomstoring. Het noodagregaat werkte vervolgens ook niet goed waardoor er patienten elders behandeld moesten worden. In de loop van de dag is de brandweer er in geslaagd de afdelingen weer van elektriciteit te voorzien.

Foto: Y91327   
ziekenhuis ZGT
Vak A steunt FC Twente en KiKa
Op een immens spandoek tegen de gevel van het bedrijf Dock 36 langs de A1 bij Enter, staan grote portretfoto's van supporters van FC Twente. Hiermee steunen zij hun voetbalclub in de bekerfinale. De supporters hebben voor de portretten betaald en opbrenst van hun actie komt ten goede aan kinderkankerfonds KiKa.

Foto: Y91324   
Vak AFoto: Y91325 (FC Twente Support)
 
You never walk alone
Nationaal Historisch Museum wil naar Paleis Soestdijk
4-5-2011: Het Nationaal Historisch Museum (NHM) wil zich vestigen in Paleis Soestdijk. Het gebouw staat leeg sinds het overlijden van prins Bernhard en er wordt al een tijd naar een nieuwe bestemming gezocht. Het NHM denkt dat het financieel haalbaar is. Vanwege de hoge kosten heeft het kabinet in het verleden, nieuwbouw afgewezen.

Foto: Y91324   
paleis soestdijk
Poaskearls in Ootmarsum
24-4-2011: Ootmarsum kent een bijzondere paastraditie. Tijdens de paasdagen en de twee dagen ervoor houden acht Poaskearls (katholieke ongehuwde jonge mannen uit Ootmarsum) elk jaar een bijzondere traditie in stand. De eerste twee dagen staan in het teken van de voorbereiding. Op de eerste paasdag wordt overdag de "Rondgang rond de Weme" gelopen. De Poaskearls die lichte regenjassen en gleufhoeden dragen, lopen een korte route binnen de dorpskern waarbij christelijke liederen gezongen worden. Aan het eind van de middag begint het zogenaamde "vlöggeln". Met de Poaskearls voorop wordt er een lange slinger van mensen gevormd die al zingend door Ootmarsum trekt. Daarna wordt het paasvuur aangestoken door de oudste Poaskearl. Op de foto de Rondgang ronde de Weme.

Foto: Y91323   
paastraditie
Petitie tegen doden muskusratten
24-4-2011: Verschillende organisaties hebben een handtekeningenactie gevoerd tegen het doden van muskusratten. Volgens de ondertekenaars is het niet bewezen dat de muskusratten schade aan dijken en oevers veroorzaken. De petitie met meer dan 10.000 handtekeningen is aan de Unie van Waterschappen overhandigd. Bron Vara, Vroege Vogels.

Foto: Y91322   
Muskusrat
Eerste Kamer: Kierbesluit uitvoeren
19-4-2011: De Senaat wil dat het kabinet het Kierbesluit uitvoert en het wil niet dat de Haringvlietsluizen volledig gesloten worden. Door de sluizen op een kier te zetten kunnen trekvissen stroomopwaarts zwemmen. Het gedeeltelijk openen van de sluizen wordt geregeld in het zgn. Kierbesluit. Het kabinet vindt de uitvoering van dit besluit te duur.

Foto: Y91321   
Haringvlietsluizen
Vervolging machinist treinongeluk Stavoren
11-4-2011: Het Openbaar Ministerie is van mening dat de machinist van de trein die in juli 2010 door de stootblokken reed bij het station in Stavoren, schuldig is aan het ongeval. Volgens het OM valt de machinist nalatigheid te verwijten.

Meer foto's

Foto: Y49326   
treinongeval Stavoren
REM-eiland naar Amsterdam
28-3-2011: Het REM-eiland zal vandaag vanuit Delfzijl vertrekken naar Amsterdam en zal daar naar verwachting dinsdag aankomen. Het eiland is vooral bekend van de commerciële televisieuitzendingen in 1964. Deze populaire uitzendingen, die onder de naam TV Noordzee werden uitgezonden, zijn maar enkele maanden vanaf deze locatie de lucht in gegaan. Commerciële uitzendingen waren in Nederland verboden, maar de organisatie dacht daaraan te ontkomen door het eiland buiten de territoriale wateren te plaatsen. Door middel van gelegenheidswetgeving werd het eiland al na enkele maanden geconfisqueerd. Later is uit TV Noordzee de TROS voortgekomen.
Het REM-eiland komt nu op een prominente plaats in het Amsterdamse IJ te liggen. Het zal een bijzondere rol krijgen in het ontwikkelingsgebied rond de Houthaven.

Foto: Y91320   
REM-eiland
Herdenking komst Molukse Knil-militairen
21-3-2011: Bij Kamp Amersfoort wordt herdacht dat 60 jaar geleden de eerste Knil-militairen in Nederland aankwamen. In 1951 werden Molukkers die in Nederland aankwamen eerst naar Kamp Amersfoort gebracht. Later werden ze naar andere locaties gebracht.

Foto: Y91319   
kamp amersfoort
Vertraging bouw extra sluis bij Pr. Beatrixsluizen
19-3-2011: De extra sluis bij de Prinses Beatrixsluizen in Nieuwegein, zal waarschijnlijk pas in 2017 opgeleverd worden en niet in 2015. (bron RTV Utrecht)

Foto: Y91318   
Prinses Beatrixsluizen
Banenverlies UWV
14-3-2011: Bij het Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen (UWV) moeten ruim 5000 banen verdwijnen. Minister Kamp wil tussen 1012 - 1015 bij het UWV bijna 300 miljoen euro bezuinigen.

Foto: Y91317   
uwv
Carnaval breekt los
6-3-2011: In veel plaatsen in Nederland is gisteren carnaval gevierd. Niet alleen in het zuiden maar ook elders werd op grote schaal de alledaagse sleur doorbroken met schitterende praalwagens, creatieve uitdossingen, muziek en veel humor.
Meer foto's

Foto: Y91309   
carnaval
BAM maakt indruk
3-3-2011: Bouwbedrijf BAM heeft het in 2010 beter gedaan dan was verwacht. Het bedrijf maakte bekend 15 miljoen euro nettowinst te hebben gemaakt in het vorige jaar.

Foto: Y91305   
bam
Claim aanval Rabobank onjuist.
23-2-2011: De Conspiracy Cells of Fire lijken volgens de AIVD niet verantwoordelijk te zijn voor de cyberaanval en de branden bij de Rabobank in Utrecht.

Foto: Y91304   
rabobank utrecht
Holland Flowers Festival geopend
23-2-2011: Vandaag is het Holland Flowers Festival in Middenmeer weer gestart. Het is de 78e editie en staat dit jaar in het teken van Mexico. De beroemde voorjaarsshow van bolbloemen trok vorig jaar meer dan 25.000 bezoekers. Het festival duurt tot en met 27 februari.

Foto: Y91303   
holland flowers festival
Tropicana omgebouwd tot Live Event Center
22-2-2011: Het bekende zwemparadijs Tropicana in Rotterdam zal worden omgebouwd tot een concertruimte en een congrescentrum. Het zal de naam Live Event Center krijgen en de opening wordt in september verwacht. Het zwemparadijs is al een tijdje gesloten.

Foto: Y91302   
tropicana
Holland Casino
15-2-2011: Holland Casino voldoet aan de wettelijke eisen als het gaat om de procedures tegen het witwassen van geld en verslavingspreventie. Dit heeft de Algemene Rekenkamer geconcludeerd in het rapport "Holland Casino: naleving overheidsbeleid".

Foto: Y91301   
holland casino
Dales ziet af van vertrekregeling bij nieuwe baan.
12-2-2011: Geert Dales, voorheen bestuursvoorzitter van hogeschool InHolland, zal geen gebruik meer maken van de vertrekregeling zodra hij een nieuw baan heeft gevonden. De hogeschool is in opspraak gekomen omdat studenten bij de locatie Haarlem nogal makkelijk aan een diploma konden komen. Verder is er onlangs bij een andere locatie fraude met tentamens vastgesteld.

Foto: Y91300   
inholland
Unilever verrast analisten
3-2-2011: Unilever heeft in het laatste kwartaal van 2010 een veel grotere winst behaald dan analisten hadden verwacht. De nettowinst bedroeg iets meer dan een miljard euro. Shell deed het ook goed. In dezelfde periode behaalde deze multinational 5,7 miljard winst.

Foto: 29722   
unilever
Sara Lee in tweeën gedeeld
28-1-2011: Het Amerikaanse levensmiddelenbedrijf Sara Lee zal in twee aparte bedrijven worden opgedeeld. Eén van deze bedrijven zal zich richten op de Amerikaanse markt van vleesproducten, het andere op de internationale markt van koffie- en theeproducten. Belangrijke merken die dit bedrijf op de markt brengt zijn Douwe Egberts, Senseo en Pickwickthee.
Bron: Sara Lee. Op de foto het hoofdkantoor van Sara Lee/DE in Utrecht.

Foto: Y91229   
Hoogwater In Overijssel
15-1-2011: Na de hoge waterstand van de rivieren in het zuiden van het land, stijgt nu het water van de IJssel ook gestaag. In Deventer is een deel van de Wellekade overstroomt. Het water staat hier op 6,40 meter boven NAP. Ook bij andere plaatsen langs de IJssel, zoals Kampen, Zutphen en Doesburg, staat het water erg hoog.
Meer foto's

Foto: Y91225   
Subsidie voor herbestemming monumenten
13-1-2011: De regering stelt 27 miljoen ter beschikking voor herbestemming en grootschalige restauratie van 45 monumenten. Naast restauratie wordt er door het geven van een nieuwe bestemming aan belangrijke gebouwen, voor gezorgd dat deze bewaard blijven als cultureel en industrieel erfgoed. Eén van de monumenten die gesteund worden is Radiozendstation Kootwijk.

Foto: Y91224   
Stekelige babyboom
12-1-2011: Egels hebben de afgelopen twee jaar, twee keer per jaar jongen gekregen. De egels die laat in het jaar zijn geboren komen meer en meer in de problemen omdat ze niet voldoende vet hebben om de winter te overleven. Veel van deze egeltjes worden naar de egelopvang gebracht.

Foto: Y91223   
"Nederlandse eieren veilig"
10-1-2011: Volgens het Productschap Pluimvee & Ei (PVE) zijn eieren afkomstig uit Nederland volstrekt veilig. De eiersector heeft zelf intensief onderzoek gedaan naar het dioxinegehalte en daaruit zou blijken dat het gehalte onder de wettelijke norm ligt. Aan de letters NL op het ei is te zien dat het ei uit Nederland afkomstig is. Bron: PVE

Foto: Y91222   
Mexicaanse griep slaat weer toe
5-1-2011: Dinsdag is bekend gemaakt dat er eind december twee kinderen zijn overleden tengevolge van de Mexicaanse griep. Het ging hierbij om gezonde kinderen in de leeftijd van 4 en 11 jaar. Het is uitzonderlijk dat gezonde kinderen sterven als gevolg van deze griep. In november 2009 zijn er in Nederland ruim 800.000 kinderen gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep.

Foto: Y50709   
mexicaanse griep
Nieuwjaarsduik
1-1-2011: Ondanks de lage temperatuur van het water hebben duizenden mensen op verschillende plaatsen in het land, de kou getrotseerd voor de traditionele nieuwjaarsduik. De foto is gemaakt in Wierden. Hier sprongen ruim tweehonderd mensen het koude water van recreatieplas het Lageveld in. Binnenkort zijn er meer foto's beschikbaar.

Foto: Y50707   
nieuwjaarsduik
Kerktoren Wijhe afgebrand
1-1-2011: De toren van de katholieke kerk in Wijhe is door brand verloren gegaan. De brand begon 's ochtends tegen acht uur en de brandweer was snel aanwezig. De spits is volledig verbrand en het lijkt er op dat de hele toren als verloren moet worden beschouwd. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. Er wordt gedacht aan kortsluiting maar het is opvallend dat de klokken onder het blussen bleven luiden.

Foto: Y50706   
Kerktoren Wijhe
TNT beschermt brievenbussen
28-12-2010: TNT haalt tijdelijk zo'n vierduizend brievenbussen weg om te voorkomen dat ze worden opgeblazen met vuurwerk. Op 2 januari worden ze weer teruggeplaatst.

Foto: Y50708   
brievenbus
Draaiend huis staat stil
27-12-2010: Het draaiende huis van kunstenaar John Körmeling op de Hasseltrotonde in Tilburg is door de huidige weersomstandigheden tot stilstand gekomen.

Foto: y50704   
Draaiend huis
Restauratie Waterloopbos noodzakelijk
22-12-2010: Natuurmonumenten waarschuwt dat het beroemde Waterloopbos in Marknesse in verval dreigt te raken. Het bos is in 1944 aangelegd en is gebruikt voor waterbouwkundige proeven. Er werden waterwerken op schaal gebouwd om het gedrag van het water te bestuderen. Belangrijke Nederlandse waterwerken waaronder de Deltawerken, zijn hier ontworpen en getest. Dat geldt ook voor verschillende buitenlandse waterprojecten. Gezien de historische functionele betekenis van het Waterloopbos, hoopt Natuurmonumenten dat het de offciële status van industrieel erfgoed krijgt.

Foto: Y50703   
waterloopbos
Beveiliging voor Indië-monument Roermond
20-12-2010: De gemeente Roermond gaat het monument beveiligen nu er onlangs tientallen bronzen plaquettes zijn gestolen. Op deze plaquettes staan de namen van Nederlandse militairen die in Indië zijn overleden. Gezien de economische waarde van de plaquettes wordt er vanuit gegaan dat er metaaldieven aan het werk zijn geweest.

Foto: Y50702   
indië-monument
Stakingen bij Albert Heijn breiden uit
17-12-2010: Werknemers van twee distributiecentra hebben zich aangesloten bij de stakingen die al in vier andere centra plaatsvinden. Vandaag sloten Zwolle en Nieuwegein zich aan. De werknemers van AH strijden voor een betere CAO, met een loonsverhoging van 2,5%, de garantie voor 300 vaste banen en een einde aan het uitbesteden van productielijnen.

Foto: Y50701   
Albert Heijn
Chinooks krijgen extra taak
16-12-2010: Twee Chinook helikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) kunnen voortaan ingezet worden als traumahelikopters. De transporthelikopters kunnen nu aangepast worden op het vervoer van patiënten. Militairen uit verschillende disciplines zijn geoefend in de nieuwe taak.
Bron: Ministerie van Defensie

Foto: Y50700   
chinook
Sportman van het jaar
14-12-2010: Mark Tuitert is tijdens het Sportgala in Amsterdam gekozen tot sportman van het jaar 2010.

Foto: y40999   
mark tuitert
Sneeuwval zorgt opnieuw voor verkeersproblemen
13-12-2010: Vooral in het oosten van het land zorgde stevige sneeuwval voor veel verkeersproblemen. Op de A1 ontstonden lange files door ongevallen. Ook op de A35 zorgde de sneeuw voor grote problemen.
Meer foto's

Foto: Y40994   
verkeerschaos
Het einde van het Spoorboekje
12-12-2010: Het gedrukte spoorboekje bestaat niet meer. De NS is gestopt met de uitgave omdat de papieren exemplaren niet voldoende meer werden gebruikt. Het gedrukte spoorboekje heeft bijna een eeuw bestaan.

Foto: Y40992   
spoorboekje
Fusie Connexxion en Veolia
10-12-2010: De vervoersbedrijven Connexxion en het Franse Veolia mogen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) fuseren. Er zouden voldoende mogelijkheden over blijven voor concurerende bedrijven.

Foto: y40990   
Connexxion
Walk of Fame Hardenberg
8-12-2010: Het eerbetoon aan topsporters wordt momenteel gerestaureerd. De tegels van verschillende sporthelden waren beschadigd en deze worden nu hersteld of vervangen door nieuwe.

Foto: Y40961   
Walk of Fame
Terreurdoelwitten in Nederland
6-12-2010: Uit gepubliceerde stukken van klokkenluiderssite WikiLeaks blijkt dat er verschillende doelwitten in Nederland zijn waarvan Amerika vindt dat zij voor hen gevaar opleveren in het geval deze wegvallen. Naast de Rotterdams haven werden Katwijk en Beverwijk genoemd.

Foto: Y40960   
Rotterdams haven
Bomen voor het leven-dag
27-11-2010: Ruim 2000 nabestaanden waaronder veel kinderen, hebben vandaag een boom geplant in het Wilhelminabos in Dronten. In totaal zijn er vandaag in het herdenkingsbos 580 bomen geplant die samen met de eerder geplantte bomen een levende herinnering vormen aan de dierbaren die aan de gevolgen van kanker zijn overleden.

Foto: Y40959   
wilhelminabos
Week Zonder Geweld
27-11-2010: Gedurende de landelijke Week Zonder Geweld hebben er in het hele land allerlei activiteiten plaatsgevonden die passen in deze grote publiekscampagne tegen het geweld in de privéfeer waar vooral vrouwen en kinderen het slachtoffer van zijn. Tal van organisaties zoals het Steunpunt Huiselijk Geweld, Bureau Jeugdzorg , Mediant, Tactus Verslavingszorg, Maatschappelijke Werk en politie, hebben deze week bijdrages geleverd met het doel huiselijk geweld uit de taboesfeer te halen en wegen naar oplossingen zichtbaar te maken. In Hengelo werd vandaag aandacht gevraagd voor kindermishandeling. Bij de markt werd informatie gegeven aan het winkelend publiek. Op het podium en in een speciale tent werden acts opgevoerd die de bezoekers confronteerden met verschillende vormen van kindermishandeling en het belang om het geweld zichtbaar te maken. De Week Zonder Geweld duurt tot 1 december.
Meer

Foto: Y40957  
 
Week zonder geweld
Kritiek op de rol van de Kamer van Koophandel
22-11-2010: GroenLinks, D66 en de VVD hebben kritiek op de verplichte financiële bijdrage die ondernemers jaarlijks moeten afdragen aan de Kamer van Koophandel. Veel ondernemers zouden de dienstverlening van de Kamers niet in verhouding vinden staan met de kosten voor deze diensten.

Foto: Y40955   
kamer van koophandel
Zware kritiek op het handelen van de overheid bij de Q-koortsepidemie
22-11-2010: De ministeries Volksgezondheid en Landbouw hebben forse kritiek ontvangen van de Evaluatiecommissie Q-Koorts. Deze commissie bracht vandaag het rapport "Van verwerping tot verheffing" uit en daarin wordt gesteld dat de ministeries te lang vast hebben gehouden aan hun eigen visie en de landbouwbedrijven zijn te weinig aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid. Er is te weinig informatie uitgewisseld tussen de verschillende organisaties en verder heeft de overheid niet duidelijk gemaakt welk risico mensen liepen en wat mensen zelf konden doen. Minister Schippers heeft aangegeven nog niet te willen reageren.

Foto: Y25871   
Q-koorts
Nederland schreeuwt om Cultuur
20-11-2010: In bijna 70 plaatsen in Nederland is er actie gevoerd tegen de voorgenomen bezuiniging op kunst en cultuur. Het kabinet wil 200 miljoen bezuinigen op een totaal van 900 miljoen euro. In het hele land werd geprotesteerd met muziek, zang, dans en lawaai.
Meer foto's

Foto: Y40941  
 
Nederland schreeuwt om cultuur
Sluiting jeugdgevangenissen
16-11-2010: Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft besloten zes jeugdgevangenissen te sluiten. Omdat er te weinig jeugdelinquenten zijn is er leegstand ontstaan die de overheid te veel geld kost. Voor de vrijkomende locaties wordt een nieuwe bestemming gezocht. Op de foto Rentray in Rekken, één van de jeugdgevangenissen die zullen worden gesloten.

Foto: Y40929  
 
Rentray Rekken
Herdenkingsbijeenkomst Assyrische Christenen
14-11-2010: Organisatiecomité Stop vervolging christenen in Irak heeft zondagavond een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd in de Syrisch Orthodoxe Maria Kerk in Hengelo. Aanleiding was de gijzeling van ruim honderd christenen in een Iraakse kerk op 31 oktober. Het Iraakse leger maakte een einde aan de gijzeling waarbij tientallen mensen omkwamen en waarbij nog meer mensen gewond raakten. Het toenemend geweld tegen christenen in Irak heeft de behoefte aan een autonome regio voor de Iraakse christelijke gemeenschappen doen ontstaan. Verschillende geestelijken waaronder bisschop Mor Polycarpus Augin Aydin spraken hun bezorgheid uit over de situatie in Irak. Sharon Dijkstra (PvdA) en Pieter Omtzigt (CDA) spraken hun steun en medeleven uit. Voor de VVD was Arnold Enklaar aanwezig.
Meer foto's


Foto: Y40929  
 
Herdenking Assyrische Christenen
Openheid Groningen Airport Eelde
13-11-2010: Op zeer korte termijn zal staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu stukken openbaar maken waaruit zal blijken of er al niet staatssteun is gegeven aan Groningen Airport Eelde. Tot nu toe is die openheid, ondanks verschillende verzoeken, niet gegeven. Het nieuwe kabinet wil de partijen die meer openheid eisten, zoals Groenlinks en Vole (omwonenden), wel informeren.

Foto: Y40913  
 
Groningen Airport Eelde
Steeds minder coffeeshops in Nederland
13-11-2010: Uit onderzoek van Bureau Intraval en Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat het aantal coffeeshops tussen 2007 en 2009 met 35 is gedaald. Eind 2009 telde Intraval 666 coffeeshops in Nederland.
Bron: Stichting Intraval, Bureau voor onderzoek en advies

Foto: Y40914  
 
coffeeshop
Grootste kerstboom weer in IJsselstein
12-11-2010: De zendmast van Lopik (IJsselstein), wordt ook dit jaar weer omgetoverd in de grootste kerstboom ter wereld. Even leek het er op dat het om financiële redenen niet door zou gaan, maar de gemeente heeft deze week toch besloten de traditie voort te zetten.

Foto: Y40912  
 
grootste kerstboom
Beelden weg uit Nijmegen
10-11-2010: Nijmegen heeft tien bronzen beelden uit de binnenstad weggehaald voordat bronsdieven er hun slag mee slaan. Onlangs zijn al vier bronzen beelden in Nijmegen gestolen. Eén van de beelden die nu door de gemeente zijn opgeborgen is het standbeeld van Mariken van Nieumeghen.

Foto: Y40911  
 
Mariken van Nieumeghen
Prins Willem-Alexander opent MESA+ NanoLab
5-11-2010: Kroonprins Willem-Alexander heeft vandaag in Enschede het nieuwe laboratorium voor nanotechnologie geopend. Het nieuwe onderzoeksinstituut van de Universiteit Twente is één van de grootste laboratoriums op dit terrein ter wereld. Werken op nanoschaal stelt zeer grote eisen aan het gebouw en de universtiteit heeft met het oog daarop, grote investeringen moeten doen. Om te demonstreren op welk miniscuul niveau hier gewerkt wordt, heeft de prins een tekst geschreven op een haar. Met het beschrijven van de haar werd het laboratium geopend.

Meer foto's

Foto: Y40909   

Willem-Alexander
Allerzielen
2-11-2010: Op de begraafplaatsen in Vorden en Kranenbrug is Allerzielen gevierd. Marion Polman Uitvaartsbegeleiding uit Brummen, heeft voor de tweede keer het initiatief genomen om een zogenaamd Gedenkmoment te organiseren waarbij de gelegenheid wordt geboden overledenen te herdenken. Allerzielen was oorspronkelijk een kerkelijk feest waarbij uitsluitend gelovige overledenen werden herdacht. Marion Polman biedt met het Gedenkmoment niet alleen gelovigen maar ook anderen de gelegenheid om gezamenlijk stil te staan bij de dood van dierbaren. De begraafplaatsen waren verlicht met fakkels, lampions en vuurkorven. Twee spreeksters bij uitvaarten voerden het woord en de locale zangkoren Vocal Impulse en Inspiration zorgden voor een passende muzikale omlijsting.

Meer foto's

Foto: Y40903   

Allerzielen
Bompakketje voor Europol
2-11-2010: In Athene is een bompakketje onderschept dat onderweg was naar de Europese politieorganisatie Europol in Den Haag.

Foto: Y40902  
 
Europol
Telegraaf neemt Hyves over
1-11-2010: De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft netwerksite Hyves overgenomen. Met de overname beschikt TMG over tal van gegegens van de miljoenen leden.

Foto: Y40901  
 
Telegraaf
Fochteloërveen moet natter
De Provincie Drenthe wil zich inzetten om de verdroging van het Fochteloërveen tegen te gaan. Het unieke natuurgebied is het enige gebied in Nederland waar kraanvogels broeden en de provincie wil dat dat zo blijft. Verdroging vormt een bedreiging voor deze bijzondere kraamkamer.

Foto: Y40856  
 
Fochteloërveen
Hollanders in de knel
1627 Op de tweede dag van de Slag om Grolle hebben de Hollanders het zwaar te verduren gekregen. De Spanjaarden hebben de Hollanders in het defensief gedrongen en het is de vraag of het tij morgen nog gekeerd kan worden.
Bij het re-enactment-spektakel dat in Groenlo wordt gehouden van 22 t/m 24 oktober spelen meer dan 900 soldaten uit tal van Europese landen de Slag om Grolle na. De hele binnenstad van Groenlo staat in het teken van deze slag uit 1627.

Foto: Y40813  
 
Slag om Grolle
Financiële problemen Diergaarde Blijdorp
21-10-2010: Nadat de dierentuin van Emmen voorlopig gered lijkt door een renteloze lening van de gemeente, dreigen er voor de Rotterdamse dierentuin nu ook financiële problemen te ontstaan. De gemeente wil de subsidie aan het dierenpark in stappen afbouwen. De directie van het park heeft laten weten de exploitatie dan niet meer rond te kunnen krijgen.

Foto: Y40795  
 

Diergaarde Blijdorp
Kampioenschap bodypainting
17-10-2010: In Dieverbrug werd dit weekend het kampioenschap bodypainting gehouden. Ook is er het record bierbuikpainting gebroken. Binnenkort meer foto's beschikbaar.

Foto: Y40791  
 

Bodypainting
Saxion haalt wanbetalers voor de rechter
15-10-2010: Hogeschool Saxion gaat honderden wanbetalers voor de rechtbank halen. Het gaat om studenten die hun collegeld niet betaald hebben.

Foto: Y40788  
 
Saxion
Waarschuwing stengelrot
13-10-2010: Agrifirm adviseert boeren om zo snel mogelijk de mais te oogsten. Het natte weer kan namelijk stengelrot veroorzaken.

Foto: Y40789  
 
mais en stengelrot
Instortingsgevaar watertoren Hengelo
9-10-2010: De watertoren in de Hengelose wijk Veldwijk is instabiel geraakt doordat de houten fundering ernstig is aangetast. De 30 cm dikke houten palen waar de toren op is gefundeerd, zijn bijna helemaal verteerd. Er is geen gevaar voor de omgeving; het terrein is met hekken afgezet. Bron: Gemeente Hengelo

Foto: Y40715  
 
Watertoren Hengelo
Anthonie Kamerling overleden
7-10-2010: De bekende acteur Anthony Kamerling (44) is gisteren overleden. De acteur die vooral bekend is vanwege zijn in rol in Goede Tijden Slechte Tijden heeft een eind aan zijn leven gemaakt. Op de foto is hij te zien bij een optreden bij de Achterhoekse paardedagen, mei 2010 in Zelhem.

Foto: Y1645  
 
Anthony Kamerling

Actuele pagina
Vorige nieuwspagina

Info / Bestellen   (Fax 074 2915126)

© Alle rechten voorbehouden / All Rights Reserved 2008 TiedLight ®
    Hengelo


 

 

 

 

 
Uw nieuwstip voor TiedLight


Uw foto-opdracht voor TiedLight


Afdruk bestellen